Nieuws

Het laatste Zwermers nieuws

Juichend trekken wij ons nieuwe tailor made maatpak aan. Zwermers heeft een nieuwe visuele identiteit, een logo wat beweegt als een zwerm én een nieuwe website waarin beweging en gedaanteverwisselingen centraal staan. 2024: Kom maar op!

❤️‍🔥 Nieuwe Website(s) ❤️‍🔥

Onze digitale stek is voortaan te bereiken via www.zwermers.nl en www.pan-catwalk.nl. In vier tabbladen kom je alles over ons te weten: wat we maken, wie we zijn, waar we spelen en: welke outfits we hebben verzameld. Navigeer bijvoorbeeld eindeloos door ons internationale outfitarchief op de Pan~// Catwalk pagina. Daarin tonen wij - en deelnemers uit eerdere projecten - onze werkoutfits en protestoutfits, en transformeren we van bankhangers tot partyanimals [Sound on!]. Neem een kijkje en laat ons weten wat je denkt! 

❤️‍🔥 Nieuw Logo ❤️‍🔥

Kijk het eens Zwermen, ons nieuwe logo. Dit ingenieuze ontwerp is een constante gedaantewisseling, net als onze kledingwissels, net als een zwerm. Het logo wordt steeds opnieuw online gegenereerd en is daardoor nooit hetzelfde. Het logo kan in de toekomst zelfs reageren op geluid. Hiermee is het logo, net als wij, altijd in beweging. 
Mogen wij even een applausje voor
De Vormforensen? 👏 Deze ontwerpers hebben al het mooie vormgevingswerk super zorgvuldig in elkaar gevouwen. Veel dank daarvoor! 


“De realiteit is iets waarin alles in elkaar zit “gevouwen”. De vouw is een markering van een overgang tussen het een en het ander, en daarom een dynamische plek”.  

Gilles  Deleuze, 1988 

Le pli, De vouw

ZwermersPan~// Catwalk

Ondertussen op het Zwermers kantoor

Het is weer zover, de meerjarenaanvragen komen er weer aan. Dat betekent: met het hele team visionair toekomstdromen, lange termijn visies bedenken, begrotingen maken en plannen schrijven.

DOE MEE #1: Pop-up Catwalk op Internationale Vrouwendag! 

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag met een pop-up performance, dit keer met het thema 'Heksen'. 🧙‍♀️Van een kort splitrokje tot een deftig mantelpak, ongeacht jouw stijl of identiteit, je verdient het om met gelijkwaardigheid en respect behandeld te worden. In samenwerking met Fenix Emancipatiecentrum presenteren wij een catwalk die gelijkwaardigheid viert.Op vrijdag 8 maart 2024 vieren we Internationale Vrouwendag met een pop-up performance, dit keer met het thema 'Heksen'. 🧙‍♀️Van een kort splitrokje tot een deftig mantelpak, ongeacht je stijl of identiteit, je verdient het om met gelijkwaardigheid en respect behandeld te worden. In samenwerking met Fenix Emancipatiecentrum presenteren wij een catwalk die gelijkwaardigheid viert.
🔮 Hoe werkt het? Meld je aan, ontvang instructies van ons, verzamel je outfits en kom om 19u naar de Nieuwe Vorst. We repeteren kort en gaan gezamenlijk omkleden voor gelijkwaardigheid, begeleid door prachtige live muziek van Wouter. Wij zijn nu al benieuwd naar ieders interpretatie van de heks 😊.
🔮 Meld je aan via opnaargelijkheid@zwermers.nl
Wil je liever niet meedoen, maar wel komen kijken? Dat kan ook, de avond begint om 20.00u in de Grote Zaal. 

DOE MEE #2: Pan~// Catwalk Mixed & Abled 

- de eerste samenwerking tussen Zwermers en Speels Collectief. 

Ontdek dat kleding meer is dan stof en draden. Gedurende zes repetities op Landpark Assisië ontrafelen we samen de verhalen geweven in de vezels van jouw outfits, van je afritsbroek tot je glitterjurk. In dit creatieve en inclusieve proces bouwen we aan een gloednieuwe Catwalkperformance die de diversiteit van het mens-zijn verkent en de betekenis van 'normaal' bevraagt en verruimt. Inspiratie halen we uit jouw eigen kledingkast.

🌟 Wat kun je verwachten:
Samenwerken in een diverse groep, zowel met als zonder beperking.
Een artistiek proces geleid door Zwermers en Speels collectief. 
Repetities op zeven dinsdagavonden vanaf 19 maart (max. 2 uur).
Optredens op 4 mei (Zwermen over Assisië) en 25 + 26 mei 2024 (Theaterroute NABIJ).

🌟Heb je interesse? Meld je aan via info@zwermers.nl

Heb je wel zin, maar denk je dat je kledingkast niet interessant genoeg is? [Ons antwoord: dat is het wel!]. Of vervoers- of aanwezigheidsvraagstukken? Meld je toch aan, en we kijken samen wat we kunnen regelen.

Meer info

Kijktips: 

Textalk Tilburg | 

23 januari 2023 | Schouwburg en Concertzaal Tilburg | 20:30 | Tickets

Paul is te gast in een panelgesprek tijdens Textalk over digital fashion. 

DigitALLks | 

29 februari 2023 | Deventer Schouwburg | 15.00 - 17.00 | Tickets

Roos is te gast in een panelgesprek tijdens DigitALLks over inclusieve digitale technologie, en het publiek van de toekomst. 

   nl