Nieuws

Het laatste Zwermers nieuws

Tijd voor Voorjaarsnieuws!

Grenzeloos uitzwermen en weer neerstrijken op het nest: het wordt een mooi voorjaar.Met Internationale Vrouwendag nog vers in ons geheugen, kijken we in uit naar spelen op mooie plekken, zoals Museum W, Detmold en Oerol. Ook landen we weer op het nest tijdens Zwermen over Assisië en Theaterroute NABIJ. Zwerm je mee? 

4 mei   

Zwermen over Assisië op Landpark Assisië in Biezenmortel

12 mei          

Pan~// Catwalk + nagesprek met de curator in Museum W in Weert

18 + 19 mei   

Pan~// Catwalk op Bildstörung Festival Detmold 
25 + 26 mei   

Theaterroute NABIJ op Landpark Assisië in Biezenmortel
8 + 9 juni       

Pan~// Catwalk @Oerol festival 

___________________________________________

Zwermen over Assisië

Op 4 mei is het weer zover: onze culturele avond op Landpark Assisië met film, muziek, circus, performance én: herdenken. 🕊️

Acrobaat en Clown Nathan Glaister brengt ons zijn prachtige lichamelijke imperfectie, terwijl Mariachi Los Tarascos uit Antwerpen de authentieke Mexicaanse cultuur laat horen. Om 20:00 uur verstillen we te midden van de natuur, en wij dagen samen met Speels Collectief de norm uit met een mixed-abled Catwalk performance. Tot slot kijken we naar een korte film van Pop Up Cinema die reflecteert op herdenken. Zwerm je mee?

Naar Kalender

___________________________________________

Terugblik: Internationale Vrouwendag

HEKS! Dat was het Tilburgse thema voor Internationale Vrouwendag. Een heks is een eeuwenoud symbool voor verkettering en stigmatisering. Sigrid Kaag kreeg bijvoorbeeld #Hexit op haar rug geplakt door Geert Wilders toen ze uit het kabinet vertrok (de heks is exit). Maar een heks staat ook voor ongeremdheid en eigenzinnigheid. Tijdens Internationale Vrouwendag vroegen wij onszelf en alle deelnemers verschillende hedendaagse heksen-versies van zichzelf mee te nemen. We wisselden zes keer van outfits, van je ongeremde zelf tot #stigma's waar je persoonlijk mee te maken krijgt. Een paar voorbeelden:

#apart #watbenjij #exotisch #derover (erover) #kruidenvrouwtje #pittig #faggot #rooie

Stigma's moeten bestreden worden, daarom hebben we ze ritueel verbrand in onze heksenkring. 

Dank aan Theater De Nieuwe Vorst & Feniks Emancipatiecentrum
 📸: Margo van de Pas

___________________________________________

We zijn van start met onze nieuwe Co Creatie:

Pan~//Catwalk - Mixed & Abled

Kleding meer is dan stof en draden, iedere dag vergroeien we met wat we dragen. We kijken, worden bekeken, en interpreteren elkaars kledingkeuzes. Want van afritsbroek tot glitterjurk: kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn en soms moeten zijn.

Zwermers en Speels Collectief bundelen hun krachten voor de creatie van een performance met een mix-abled groep spelers (mensen met en zonder beperking). De inspiratie voor deze voorstelling komt rechtstreeks uit de kledingkasten van de spelers. We verkennen de diversiteit van het mens-zijn, bevragen en verbreden de betekenis van 'normaal’. Kom kijken naar het resultaat op Zwermen over Assisië op 4 mei en theaterroute NABIJ op 25 + 26 mei. 

Dank aan Gemeente Tilburg en Art-fact voor hun financiële bijdrage, en Studio Assisië en Stichting Prisma voor het mede mogelijk maken van dit project. 

Kom kijken op Zwermen over Assisie
Kom kijken op Theaterroute NABIJ
   nl