Live Performance

Pan~// Catwalk

Dragen we kleding of draagt de kleding ons? Wat vertellen we met onze tweede huid? En hoe geven we betekenis aan de kledingkeuzes van anderen? In de performance Pan~//Catwalk speelt Zwermers met de menselijke neiging om te labelen, categoriseren en oordelen. Begeleid door een eenmansorkest tonen twee performers een eindeloze stroom outfits, van simpel wit T-shirt tot extravagante glitterjurk en van versleten spijkerjack tot little black dress. Vanuit herkenbare combinaties ontstaan nieuwe archetypen en variaties, waardoor de verwachtingen van de kijker voortdurend op de proef worden gesteld. Een hypnotiserende ode aan de veelkleurigheid van de mens en de transformatieve kracht van kleding.

 

“The performers reveal great accuracy, switching their look with deadpan skill and synchronicity, making a gentle point about identity while also offering the fun of a fashion show.” - The Guardian 2023

 

Pan~// Catwalk [45min]

Dit de meest gespeelde performance en is geschikt voor bijna iedere locatie, van winkelcentrum tot landingsbaan. De performance stond o.a. op Oerol, Lastrada (AU), Theater op de Markt (Be), Dancing City/ Greenwich Docklands (UK) en Deventer op Stelten.

Pan~// Catwalk [90min]

De 90 minuten versie is geschikt voor theaters en theaterfestivals en stond eerder in o.a. Theaters Tilburg, Grand Theatre Groningen, Kunsten op straat Diepenheim, Ins Blau Leiden, Theater an der Glocksee in Hannover (DE). 

Naar Kalenderinfo voor programmeurs
   nl