Workshop

Wie hangt er in jouw kledingkast?

Kleding speelt een grote rol bij de identiteitsvorming van jongeren. Wie ben ik? Bij welke groep hoor ik? En hoe vrij voel ik me om mezelf te uiten? In workshops en schoolvoorstellingen met nagesprek dagen we jongeren en jongvolwassen in het voortgezet -en beroepsonderwijs uit met ons aan de slag te gaan en om over deze thema’s in gesprek te gaan. 

In de workshop: “Wie hangt er in jouw kledingkast?” gaan we aan de slag met de vraag wat identiteit voor de deelnemer betekent, en hoe kleding zich daartoe verhoudt. In het dagelijks leven worden we continu bekeken en geïnterpreteerd door anderen. We spelen met de menselijke neiging om alles en iedereen die we zien te labelen, in deze leuke en actieve workshop stimuleren we én ondermijnen we die drang. Wat heb je nodig? Niets anders dan je aangeklede zelf (en een extra outfit). We organiseren deze workshops ook in open vorm voor volwassenen of als extra activiteit bij reguliere voorstellingen. 

Pan~//Catwalk is een kernvoorstelling in het aanbod van CiST, het Tilburgse bureau voor cultuureducatie, en onderdeel van Het Creatieve Lichaam, het educatieprogramma van het MU Hybrid Art House (Eindhoven).


“Het is leuk, veel minder confronterend dan ik dacht.” - Tamzin, Deelnemer Mafwa Theatre Leeds (UK) 

Info voor educatie-programmeurs
   nl