Zwermen over Assisië

Programma avond

Zwermen over Assisië is dé culturele programma-avond aan de rafelrandjes van Tilburg. Zwerm mee door het erfgoed van Landpark Assisië in Biezenmortel waar we sinds 2021 wonen en werken. Ervaar experiment en (on)af werk van zowel onszelf als andere makers. Zwermen betekent: altijd onderweg zijn. Op deze avonden komen we thuis. Mede mogelijk gemaakt door Studio Assisië, Gemeente Tilburg en Zorginstelling Prisma.

VOLGENDE EDITIE: 4 MEI 2024

Op 4 mei 2024 is het weer zover: onze culturele avond op Landpark Assisië met film, muziek, circus, performance én: herdenken. 🕊️ Het programma:

Circusartiest Nathan Glaister

Nathan Glaister (ES), acrobaat en clown, benut de eigenaardigheden van het lichaam en ziet fouten als creatieve kansen. Deze circusartiest neemt het publiek mee op een reis vol prachtige imperfectie met het bizarre personage Bila.

***

Mariachi Los Tarascos

Mariachi Los Tarascos uit Antwerpen brengt de klank en ziel van Mexico naar je toe, met muzikanten uit Mexico, Honduras en België. Kom en ervaar de authentieke Mexicaanse cultuur. 

***

4 mei dodenherdenking

Temidden van het Assisiaanse landschap beleven we samen een ritueel van twee minuten stilte.

*** 

Pan~// Catwalk mix-abled (try out)

Zwermers en Speels Collectief bundelen krachten voor een performance met een mix-abled groep spelers, geïnspireerd door de diversiteit van mens-zijn en de betekenis van 'normaal'.

***

Pop up Cinema 

Dit platform voor film en reflectie brengt sinds 2013 films naar bijzondere plekken. Deze keer presenteren ze een korte film over het thema van de avond: herdenken.

***

Mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Gemeente Tilburg, Art-fact, Studio Assisie, Stichting Prisma. 

Naar kalender

Eerder waren te zien: Project Baraguda, Pop up Cinema, Sarah Blok en Lisa Konno, Merijn Bisschops, Rianne Wilbers, Beeldjutters, Jongeren van het AZC Oisterwijk, Huis van Vervoering, Exotische verhalen uit het middenrif,  Max Kurosawa, Down the Track, Aurelie Tercier, en natuurlijk wijzelf.  

   nl