Nieuws

Het laatste Zwermers nieuws

Grenzeloos uitzwermen en weer thuiskomen. We kijken terug op een mooi voorjaar en glijden vol verwachting de zomer in. Blik met ons terug op de hoogtepunten en kijk vooruit naar een spannende maand: Oerol en een inspirerend werkbezoek aan Graz én Berlijn. Zwerm je mee?

Happy Pride Month iedereen!

Foto: Sarah Jonek @Bildstörung festival Detmold, mei 2024

Juni is een wereldwijde viering van de queer gemeenschap. Het is ontstaan na de historische Stonewall-rellen in juni 1969. Deze opstand tegen overheids- en politiegeweld in New York leidde tot de geboorte van de gay rights movement en de verspreiding van pride parades over de hele wereld. Pride is nog steeds nodig en daarom blijft juni een maand van zichtbaarheid, trots en solidariteit voor de queer gemeenschap. Vier je mee? Happy Pride, allemaal! 🏳️‍🌈

___________________________________________

Op naar Oerol!

Foto: Nikola Milatovic @Lastrada Graz, augustus 2023

Oerol staat dit jaar in het teken van nieuw onderzoek binnen ons Pan~//Catwalk-project: we knippen het patriarchaat aan stukken, groeien voorbij de gulzigheid van fast fashion en spiegelen de diverse Oerol-bezoekers. Uiteraard presenteren we dit alles in ons kenmerkende Catwalk-format, maar met een frisse twist. We zijn twee dagen op verschillende plekken op het eiland te zien, en elke dag brengen we een nieuwe versie. Ben je op Oerol? Zwerm met ons mee!

Naar Programma

___________________________________________

Op werkbezoek naar Graz & Berlijn

Foto: Nikola Milatovic @Lastrada Graz, augustus 2023

Zwermers is geselecteerd voor het ‘Fast Forward’ traject van Fonds Podiumkunsten. Deze speciale regeling geeft ons de kans om ons werk internationaal uit te breiden met steun van het fonds. Als voorbereiding op onze aanvraag mogen we op zoek naar internationale partners.We beginnen met een kennismaking met het Duitse gezelschap Rimini Protokoll, beroemd om hun innovatieve theaterprojecten en samenwerking met lokale inwoners. Vervolgens bezoeken we LaStrada in Graz, waar we in 2023 verschillende versies van onze performance Pan~// Catwalk presenteerden. Samen gaan we brainstormen over methodes om een lokale versie van ons werk te creëren met de inwoners van de stad. Onze centrale vraag ‘Wie hangt er in jouw kledingkast?’ krijgt hierdoor een nieuwe dimensie, waarbij we dieper ingaan op persoonlijke verhalen en lokale cultuur. Kun je het je voorstellen? Een massa-performance van Pan~//Catwalk - Graz met 100 deelnemers? We houden je op de hoogte!

___________________________________________

Terugblik: Pan~// Catwalk mix & Abled

Foto: Helena Anna Fotografie

Tien performers transformeerden tussen verschillende versies van zichzelf tijdens Pan~// Catwalk mix/abled. Van relaxte bankhangers tot formele werkoutfits, van feestelijke kleding tot protest tenues: het waren hartverwarmende zelfportretten, begeleid door live muziek. We kijken terug op een inspirerende samenwerking met deelnemers van Landpark Assisië en daarbuiten. Wordt vervolgd! Dit werk werd opgevoerd tijdens Zwermen over Assisië en Theaterroute NABIJ. ❤️

Meer beeld & Credits
   nl